SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ
01.04.2021

Denizli’de kadınlar, Cumhurbaşkanı imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini protesto etti. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli’deki protestolara katıldı. Protestoda bir araya gelen kadınlar, "Kadınlar artık susmayacaklar", "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan, inadına isyan, inadına özgürlük" sloganları attılar.

Protestoya katılan Karaca, sosyal medya hesabından, "Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar haklarına sahip çıkıyor, sesini yükseltiyor. Denizli’den seslendik: Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. İstanbulSözleşmesiYaşatır İstanbulSözleşmesiBizim" açıklamasını yaptı.

GİDİŞLERİ KADINLARIN ELİNDEN OLACAK

Eylemde konuşan Gülizar Biçer Karaca, gece yarısı bir kişinin iradesiyle İstanbul Sözleşmesi’nin bir geceyarısı feshedildiğini belirterek, bunun hukuken geçerliliği olmadığını söyledi. Biçer Karaca, "Onlar istedi diye kadınlar susmayacak. Kadınlar üzerinde korku imparatorluğu yaratmak istiyorlar. Onlar da biliyor ki gidişleri, yok oluşları kadınların elinden olacak" dedi.